Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen lijndienstvluchten en chartervluchten.

 

Chartervluchten worden ingezet om passagiers naar hun vakantiebestemmingen te vervoeren. Enkele voorbeelden zijn Transavia, Corendon, Sun Express, Onur Air en Arke Fly. De chartervluchten zijn ingehuurd om op toeristische bestemmingen aan te vliegen, de chartervlucht wordt niet volgens een vastgeld vluchtschema uitgevoerd. Een charterluchtvaartmaatschappij heeft te allen tijde het recht om de vluchttijden tot op het allerlaatste moment aan te passen. Het kan dan ook voorkomen dat er kort voor uw vertrek of zelfs tijdens uw vakantie nog wijzigingen zijn in uw vluchtschema. Deze wijzigingen worden dan ook doorgevoerd.VLuchtnummers en charterluchtvaartmaatschappijen zijn tevens te allen tijde onder voorbehoud. Ook kan het voorkomen dat u op dag van aankomst laat arriveert, terwijl u op de dag van vertrek al weer vroeg moet vertrekken. Lavida Travel heeft geen invloed op deze vluchttijden en kan daarom niet aansprakelijk worden gesteld.

In zeer extreme gevallen proberen wij u tijdens het boekingsproces al aan te geven dat u te maken heeft met een zeer late avondvlucht en/of nachtvlucht. Wij zijn hierin echter afhankelijk van de informatieverstrekking van de betreffende vluchtmaatschappij.

 

Betreffende de chartervluchten wordt getracht de kans op wijzigingen zo klein mogelijk gehouden, door de tickets kort voor vertrek op te sturen (circa één week).

Gezien het feit dat wij tot tien dagen voor vertrek geen informatie kunnen geven over de definitieve vluchttijden, verzoeken wij u voor deze tijd hieromtrent geen contact met ons op te nemen. 

 

Een lijndienstvlucht vertrekt volgens een vooraf vastgesteld tijdschema en wordt uitgevoerd door lijndienstmaatschappijen. Voorbeelden hiervan zijn KLM, British Airways, Lufthansa, Air France, Iberia, US Airways, Aer Lingus en Singapore Airlines. Rechtstreeks of met overstap brengen de verschillende maatschappijen u naar elke bestemming wereldwijd

De vluchttijden van lijndienstvluchten staan daarom over het algemeen al vast op het moment van boeking. In uw boekingsbevestiging zullen daarom uw vluchttijden staan. Controleer altijd uw vluchttijden 24 uur voor vertrek (of later) om zo rekening te kunnen houden met eventuele wijzigingen als vertraging en annulering.

Categorie: