Allereizenop1site - Ik ga altijd op zoek naar de beste deal voor jou!
Vakantie Tenerife

Vakantie Tenerife

Het zonnige eiland Tenerife is het grootste van de Canarische Eilanden.


Vakantie Tenerife

Het zonnige eiland Tenerife is het grootste van de Canarische Eilanden. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan op ongeveer 200 km van de Afrikaanse kust en op 4 tot 5 uur vliegen van Nederland. Op het eiland zijn jaarlijks vele toeristen en kun je mooie stranden, levendige badplaatsen en veel authentieke dorpjes vinden.

Vakantie Tenerife

 

Het klimaat in Tenerife

Het eiland Tenerife is gezegend met een subtropisch klimaat. In de winter is het gemiddeld 18 graden en in de zomer 25 graden. Dankzij de noordoostpassaat en de Golfstroom zijn de temperatuurverschillen klein en is het er niet te heet. Het noorden van Tenerife is het groenere gedeelte van Tenerife omdat hier de temperaturen iets lager liggen vergeleken met het zuiden en er vaker regen valt. In het zuiden van het eiland is het droger en zonniger en liggen vrijwel het gehele jaar door de temperaturen tussen de 20 en 30 graden overdag.  Het zuiden van Tenerife is dan ook niet voor niets het gehele jaar door druk bezocht door overwinteraars en toeristen. Het klimaat op de Canarische eiland wordt ook wel omschreven als ‘de eeuwige lente’.  De belangrijkste reden voor vakantiegangers is dan ook het aangename klimaat.

Populaire badplaatsen in Tenerife

De meeste toeristen die naar Tenerife komen verblijven hier in de verschillende badplaatsen die het eiland kent. Deze badplaatsen vind je in het zuiden en zuidwesten van Tenerife. We zullen hier drie populaire badplaatsen noemen in het zuiden:

Playa de las Americas

Dit is de grootste badplaats van Tenerife, en daarmee ook de grootste toeristische trekpleister. Het is gelegen in het zuiden van het eiland tussen de andere bekende baplaatsen Costa Adeje en Los Cristianos.  Hier komen vakantiegangers van alle leeftijden, van alle delen van de wereld, voor een heerlijke zon, zee en strandvakantie. Het is gelegen in het zuiden van Tenerife en betreft verschillende stranden. Er zijn drie natuurlijke stranden en drie aangelegde stranden, die verbonden zijn door een lange boulevard. Doorgaans bestaan de stranden op Tenerife uit veelal zwart zand en rotsen. Echter beschikt de playa de las America ook over prachtige witte stranden die zijn aangelegd. Hier kun je genieten van een zorgeloze zomervakantie met zon zee en strand. De plaats heeft tevens een grote diversiteit aan restaurants, levendige bars, pubs, disco’s en nachtclubs.

Los Cristianos

De populaire badplaats die aan de Playa de las Americas ligt, is Los Cristianos. Deze badplaats is gelegen aan een baai in het zuidwesten van Tenerife. Het vroegere vissersdorpje, dat nu is omgetoverd in een moderne badplaats, heeft zijn traditionele sfeer grotendeels kunnen behouden. Het strand bij de badplaats is direct gelegen bij de haven en is het meest geschikt voor kinderen. Het tweede strand van de badbplaats, Playa de las Vsitas, is bedekt met zand uit de Sahara wat het een prachtig kunstmatig aangelegd strand maakt. In Los Cristianos kun je genieten van de heerlijke rust. De badplaats Playa de las Americas ligt er met de auto maar een paar minuten van verwijderd, waardoor je toch van het drukke uitgaansleven daar kunt genieten. Tevens staat Los Cristianos bekend om de kwaliteit van de restaurants.

Costa Adeje

Deze badplaats is gelegen in het zuiden van Tenerife, ten noorden van Playa de las Americas. Deze badplaats staat bekend om luxeuze resorts en hotels. Ook de restaurants en bars zijn chiquer dan de nabije andere badplaatsen. Het is een van de mooiste toeristische gebieden van Tenerife. Het El Duque strand, is een voorname reden om naar Costa Adeje te gaan. Het is een van de mooiste stranden van het eiland, wat het erg populair maakt.

Ook shoppen in Tenerife is zeer populair door het grotendeels belastingvrije aanbod.

Strandvakantie Tenerife

 

Houd je liever van een actieve vakantie 

Tenerife is niet alleen geliefd bij de zonaanbidders, maar ook onder de actieve mensen. Het eiland heeft naast stranden, ligbedjes en mooie resorts nog meer te bieden. Het mooie groene noorden en het bergachtige landschap maken het eiland ook populair onder de actievelingen onder ons! Je kunt het eiland bezoeken om mooie wandeltochten te maken, te fietsen, of vele watersporten beoefenen. Vooral surfen is hier een geliefde bezigheid. Ook voor de duikers en snorkelaars is Tenerife een waar paradijsje. Het wemelt rondom het eiland van verschillende soorten octopussen, kleurrijke vissen, schilpadden en noem maar op. Aan de zuidwestkust van het eiland is ook een ideale plek te vinden om walvissen in het wild te spotten! Je kunt hier tot wel 26 verschillende walvissoorten vinden. Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je ook een ondergrondse tocht maken door de oude lavatunnels. Deze is meer dan 17 kilometer lang waarmee het tot de langste lavatunnels ter wereld behoort! Ze zijn duizenden jaren geleden gevormd door de uitbarsting van de vulkaan Pico Viejo. Het bewandelen van deze tunnel is niet voor de bange reiziger. Ook kent het eiland indrukkwekkende vulkaanlandschappen, wat voor mooie wandel- en fietstochten zorgt.

Beklim de Pico del Teide

Of je voor de cultuur naar Tenerife komt, of voor de zon, een bezoek aan de Pico del Teide mag tijdens de vakantie niet ontbreken. Dit is de hoogste berg van Spanje met en hoogte van ongeveer 3728 meter. De vulkaan is gelegen in het Nationale Park del Teide, en valt sinds 2007 onder Unesco. Je kunt de tocht naar boven te voet afleggen of per mountainbike. Hiervoor is wel wat uithoudingsvermogen en energie nodig. Wanneer je niet van teveel inspanning houdt, kun je ook deels per kabelbaan omhoog.

Tenerife

 

Stedentrip naar Santa Cruz

Santa Cruz, de hoofdstad van Tenerife, vormde vroeger een van de belangrijkste havens in de Atlantsiche Oceaan. Je kunt hier elegante oude gebouwen bewonderen en prachtig ontworpen pleinen. Met een kwart miljoen inwoners is Santa Cruz een echte stad, en is men hier ook een stuk stadser dan op andere delen van het eiland.

Allereizenop1site.nl help je graag naar het vinden van jouw droomvakantie naar Tenerife! Naast vakanties naar Tenerife hebben we ook nog vele andere heerlijke zonvakanties.

Kunnen we je helpen?

Neem hier contact op
met ons reisbureau.
Neem contact op per e-mail
Antwoord binnen 2 werkdagen
06 - 288 863 42
Op werkdagen van 09.00 - 17.30 uur
KvK: 83904085 BTW: NL863027684B01 SGR: 3252 ANVR: 3193
Copyright © Allereizenop1site.nl 2010 - 2024 | Inloggen