Allereizenop1site - Ik ga altijd op zoek naar de beste deal voor jou!
Op vakantie naar Curacao

Vakantie Curaçao

Wil jij dit jaar chillen op de Antillen? Dan is een vakantie naar Curaçao iets voor jou.


Vakantie Curaçao

Wil jij dit jaar chillen op de Antillen? Dan is een vakantie naar Curaçao iets voor jou. Dit eiland, dat Nederlands grondgebied is, is uiterst geschikt om heerlijk te ontspannen. Geen stress, geen zorgen, helemaal relaxen onder fantastische omstandigheden. Zie jij jezelf al lekker liggen op een parelwit strand en snorkelend in een strakblauwe zee op zoek naar schildpadden? Dan is een zonvakantie naar Curaçao jouw droomplek. Het leven op Curaçao is lekker rustig en er hangt een heerlijk sfeertje. En een mooie bijkomstigheid, op de meeste plekken kun je gewoon Nederlands praten. Enerzijds omdat er veel Nederlands naar Curaçao verhuizen om er te werken, en anderzijds omdat een deel van de lokale bevolking de Nederlandse taal ook machtig is. De resorts en hotel zijn echt schitterend en worden gekenmerkt door voornamelijk de grote ruimte. Populaire bestemmingen zijn resorts en hotels in de Jan Thiel Baai en in Willemstad.

 

Wat is er te doen op Curaçao

Het eiland Curaçao is niet bijzonder groot. Het totale oppervlak is maar 444 km². Van zuid oost naar noord west rijdt je in een ruim uur. Echter is er genoeg te doen en te zien. Van georganiseerde tochten tot populaire hotspots, het kan allemaal op Curaçao;

Georganiseerde trips:

 • Bezoek aan Klein Curaçao (ochtend en middag)
 • Boottochten langs havensteden  evt. met snorkelen
 • Off road tours (Met buggies, quads of jeep safari)
 • Watersportactiviteiten zoals jetskiën, flyboarden of duiken
 • Bezoek aan de blauwe kamer via een boottocht met Captain Goodlife

Duiken/Snorkelen:

Voor de fanatieke watersporters zijn er volgende plekken waar je kunt genieten van een prachtige onderwaterwereld. Snorkelen is daarom erg populair onder toeristen. Je ziet de mooiste waterdieren van dichtbij. Een aantal hotspots voor snorkelen zijn;

 • Playa Kalki
 • Porto Mari
 • Playa Forti
 • Klein Curacao
 • Playa Layun
 • Blauwe kamer
 • Cas Abou
 • Tugboat

Er zijn veel locaties om te duiken. Ook zijn er veel duikscholen waar je getraind wordt om onder water te gaan. Wil je een keer het leven onder water bekijken, maar ben je geen fan van duiken? Dan zijn de onderwaterscooters dé geschikte optie voor jou. Dit heet aquafari en is te boeken bij het Pirates Nest, naast het Hilton Hotel.

 

Feesten in Curacao

 

Daarnaast heb je ook nog het Christoffel park, een natuurgebied dat nu een nationaal park voor bezoekers is. Het hoogste punt van Curaçao vind je ook in het Christoffelpark, namelijk de Christoffelberg. Deze ligt op 377 meter hoogte en is middels een soort van pad te beklimmen. Bovenaan de berg staat een monument waar veel mensen mee op de foto gaan als bewijs dat ze de top bereikt hebben. Je hebt hier ook een schitterend uitzicht over een deel van het eiland. Wil je de berg gaan beklimmen (wat eigenlijk wel een must is als je er bent, en enigszins sportief bent aangelegd), dan geven je graag wat praktische tips mee;

 • Begin zo vroeg mogelijk (max 10:00 uur) aan de klim anders is het veel te warm
 • Neem minimaal 1 liter water per persoon mee. Ook verkrijgbaar bij de kassa van het park.
 • Doe dichte schoenen aan waar je fijn op kunt lopen
 • Neem zonnebrand, een pet en evt. wat te eten mee

Zoals je ziet is er genoeg te doen en te beleven. We adviseren wel een auto te huren om dagelijks van a naar b te gaan. De Jan Thiel baai ligt op ongeveer 7,5km van Willemstad af en taxi’s rijden er niet constant. Ook wanneer je een paar keer naar Westpunt gaat is een auto ideaal. Een gemiddelde prijs om een auto te huren voor ongeveer 12 dagen is €300. 


 

Christoffelberg

 

Willemstad

De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. In Willemstad is ook de bekende Pontjesburg die ’s avonds erg opvalt vanwege de gekleurde verlichting. Daarnaast is in Willemstad ook nog veel nostalgie te zien zoals de Handelskade bij de St. Annabaai, het Fort Amsterdam en het Kura Hulanda museum in Otrabanda (wijk van Willemstad). Een wandeling door Willemstad geeft een goed beeld hoe het dagelijks leven er in Curucoa uit ziet. Een ander kenmerk van de stad zijn de gekleurde huizen. Het Wilhelminaplein is een centraal punt waar je heerlijk kunt lunchen en eten. Hier vind je ook de grote letters van ‘’ Dushi ‘’ en ‘’ Curaçao ‘’.

 

Willemstad

 

Feesten op Curaçao

Feesten op Curaçao kan natuurlijk ook. De meeste feesten worden georganiseerd door hotels en resorts. Zo vinden de meeste events plaats op vaste dagen en wordt dit ook altijd op dezelfde locatie gehouden. Op woensdagavond is er live muziek bij Cabana Beach, vrijdag en zondag staat er Wet & Wild bij Mambo Beach op het programma en zaterdag is het in de Jan Thiel Baai bij Zanzibar te doen. Ook zijn er op de meeste plekken happy hours zodat je je drankjes tegen een aantrekkelijk tarief kunt verkrijgen. Deze feesten vinden plaats in de open lucht en veelal lekker aan het strand. Er zijn natuurlijk ook kroegjes te vinden op Curarcoa. Deze zijn voornamelijk in Willemstad. Enkele voorbeelden hiervan zijn Cafe de Tijd en de Steeg. Ook is er één keer per maand een beroemde Full moon party op Kokomo Beach.

Beleef de sfeer en het heerlijke leven op Curacao en boek jouw droomvakantie via Alle reizen op 1 site.

Kunnen we je helpen?

Neem hier contact op
met ons reisbureau.
Neem contact op per e-mail
Antwoord binnen 2 werkdagen
06 - 288 863 42
Op werkdagen van 09.00 - 17.30 uur
KvK: 83904085 BTW: NL863027684B01 SGR: 3252 ANVR: 3193
Copyright © Allereizenop1site.nl 2010 - 2024 | Inloggen