Allereizenop1site - Ik ga altijd op zoek naar de beste deal voor jou!
Verschil tussen reisbureau en touroperator

Wat is het verschil tussen een reisbureau en touroperator

Geschreven door allereizenop1site

Wat is het verschil tussen een reisbureau en touroperator? Het valt mij op deze deze termen veel door elkaar heen gebruikt worden. Wat ook niet verwonderlijk is, de touroperators komen steeds meer in beeld in tegenstelling tot vroeger. 

Voorheen liep je een reisbureau binnen in de stad of in je eigen dorp. In Eindhoven bijvoorbeeld zaten op 1 klein stukje stad, wel 10 verschillende reisbureau ketens. Zo ben ik ooit begonnen bij Brooks Reisbureau. Dit was een keten van de heren Broeke die op deze manier hun keten hadden opgestart. vanuit de passie voor het reizen. Zo zijn er meerdere ketens ontstaan. Deze zijn in de loop der jaren overgenomen door grote ketens. 

Zo ben ik ooit begonnen als Star Travel reisbureau in de hoofdstraat in mierlo-hout ( helmond ) Dit werd na een aantal jaren Thomas Cook en daarna weer VakantieXperts. Maar al die tijd bleven wij hetzelfde, alleen de naam boven mijn gevel werd anders in de hoofdstraat 135c in Helmond. 

Je liep een reisbureau binnen en vroeg veelal eerst om folders. Die ging je dan met je hele familie bekijken en een top 5 maken bijvoorbeeld. Gezellig met een kop koffie aan de keukentafel. Of deze reizen nog beschikbaar waren, dat wist je natuurlijk niet. Dus met de gidsen onder je arm ging je naar het reisbureau om te vragen of deze reizen nog vrij waren. De prijs wist je meteen, die stond immers gewoon in de prijs bijlage. Volkomen duidelijk en transparant. 

In het reisbureau ging de reisadviseur de verschillende vakanties checken bij de touroperators. De touroperator, Holland International, Arke, Hotelplan. de jong intra tours, Dtours, Sudtours. Dit zijn de uitvoerders van de reizen. Zij kopen de vluchten in, de hotels ( onderhandelen over de prijzen met de hotels ) Was 1 van de reizen nog beschikbaar en je had touristiek ( die dikke zwarte en later gele boeken ) van het hotel bekeken en je kon gaan boeken. Je gaf alle naw gegevens aan het reisbureau op en de reis werd geboekt. 

Daarna was er nog een contact moment wanneer de tickets er waren maar in feite was alles rond. Je ging de tickets halen, een week later met de koffer naar de airport en dat was dat. Inchecken kon gewoon aan de balie en dan had je gewoon stoelen naast elkaar. Was er iets niet in orde met je vakantie? dan was de hostess van de touroperator er om je te helpen. 

Dus: Bij het reisbureau zoek en boek je de reis van jouw keuze bij de touroperator van je keuze. De touroperator neemt het stokje over na het uitgeven van de tickets en is de uitvoerder van de reis. Dat is nog steeds hetzelfde maar het is inmiddels wel een stuk meer door elkaar verweven. https://www.allereizenop1site.nl/zonvakanties hier kun je alle zon vakanties vinden van de touroperators. 

Kunnen we je helpen?

Neem hier contact op
met ons reisbureau.
Neem contact op per e-mail
Antwoord binnen 2 werkdagen
06 - 288 863 42
Op werkdagen van 09.00 - 17.30 uur
KvK: 83904085 BTW: NL863027684B01 SGR: 3252 ANVR: 3193
Copyright © Allereizenop1site.nl 2010 - 2024 | Inloggen