Allereizenop1site - Ik ga altijd op zoek naar de beste deal voor jou!
Valencia

Valencia

Geschreven door allereizenop1site

Valencia

Valencia, sinaasappelstad

Eindelijk, de vakantie naar Valencia is begonnen! Voorafgaand aan deze vakantie heb ik, door het lezen van mijn 100% Valencia gids, al een beetje een indruk gekregen van deze stad.Hotel Solvasa Valencia,  een gemoedelijk hotel met vriendelijk en behulpzaam personeel, gelegen op ca 2 km van het prachtige strand, ca 3 km van de stad en dichtbij de stad van kunst en wetenschap en de Jardin del Turia. Het hotel heeft mooie kamers. Er is een ruime binnenplaats waar je ’s avonds fijn en rustig kunt zitten.  Het heerlijke en afwisselende ontbijtbuffet, te gebruiken in het restaurant of de binnenplaats, maakt dat je de dag goed kunt beginnen!! Wil je meer informatie over dit hotel? Kijk dan op deze link: DWO Valencia

Nadat we hebben ingecheckt zijn we de omgeving van het hotel en het strand gaan verkennen. We willen natuurlijk zoveel mogelijk zien, maar ook zeker genieten van een dag strand.

Van een kennis had ik gehoord dat Valencia prima met de fiets te ontdekken is. Vlakbij ons hotel zagen we DOYOUBIKE waar we voor 6 dagen een fiets gehuurd hebben. We kregen bij de fietsen de instructie om het kettingslot bij het zadel niet als slot te gebruiken omdat deze aan het zadel vastzat. Wat blijkt? In Valencia zijn ze dol op zadels!! Om te voorkomen dat deze gestolen zouden worden hebben ze ze met een kettingslot vastgezet. Daar hebben we nog lang lol om gehad.

Wij na een stevig ontbijt met de fiets richting stad. Goed te doen, duidelijk aangegeven fietspaden: de ene keer zijn ze roze, dan weer groen en we hebben zelfs blauwe fietspaden gezien. Met name in grote lange straten zijn zelfs fietspaden voorzien van haaientanden!! Jawel, er is dan een voetgangersoversteek en jij als fietser moet deze dan voorrang verlenen. Dat was nieuw voor ons, maar we waren er snel aan gewend. Toen we bijna in de stad waren en een straat moesten oversteken was er ineens geen vervolg van het fietspad…..huh? En nu? Misschien moeten we dan op de weg fietsen? We zagen sommige fietsers op straat of op de busbaan, maar dat leek ons geen goed idee. Dus naar afgestapt en op de stoep gaan lopen.

De fietstocht door het Turia-park (ong. 9 km lang, is aangelegd op de drooggelegde rivierbedding van de Turia en slingert door de stad) was bijzonder. Het was heerlijk rustig, af en toe komen er een paar joggers of andere fietsers voorbij, maak je kennis met een groepje mensen dat aan yoga doet of zie je sportievelingen die in een beweegtuin (fitnessapparaten in de buitenlucht) hun ding aan doen zijn. Ook vind je daar het Futuristische, moderne Ciudad de las artes y las ciencias.

Naast fietsen is de stad ook zeer geschikt om heerlijk te slenteren en te genieten van alles wat ze te bieden heeft. Zo hebben we o.a. de, in gotische stijl gebouwde kathedraal van Valencia bezocht en de bijbehorende, 200(!) treden tellende klokkentoren El Miguelete beklommen. Pff, wat waren we blij dat we boven waren zeg… Maar het is zeer de moeite waard, want eenmaal boven werden we getrakteerd op een schitterend uitzicht over de stad! Mercado Central, een van Europa’s grootste overdekte markten, met zijn heerlijk uitziende verse producten is ook zeker een bezoekje waard! Een andere leuke bezienswaardigheid is het smalste huis van Valencia! Dit maar liefst 107 cm brede en 5 verdiepingen hoge huis is te vinden op het Plaza Lope de Vega. Je moet wel opletten dat je het niet voorbij loopt, dit is ons ook overkomen.

We hebben inmiddels zoveel gezien en gedaan dat we toe zijn aan een dagje relaxen aan het mooie strand. Na het ontbijt stappen we op de fiets en zetten koers richting strand! Nadat we bedjes en een parasol gehuurd hebben en zijn geinstalleerd kan het genieten beginnen! Zonnen, zwemmen, zonnen, eten, zwemmen……dit is gemakkelijk een hele dag vol te houden, wat zeg ik, wel een paar dagen!!

 

Heb je na het lezen ook zo’n zin gekregen om Valencia te bezoeken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden op www.allereizenop1site.nl of neem contact op met alle reizen op 1 site op nummer 0492-574388

Kunnen we je helpen?

Neem hier contact op
met ons reisbureau.
Neem contact op per e-mail
Antwoord binnen 2 werkdagen
06 - 288 863 42
Op werkdagen van 09.00 - 17.30 uur
KvK: 83904085 BTW: NL863027684B01 SGR: 3252 ANVR: 3193
Copyright © Allereizenop1site.nl 2010 - 2024 | Inloggen